Co opravdu ulehčí život s miminkem?

Co opravdu ulehčí život s miminkem?

Top 10 must-haves pro jednodušší (nejen) šestinedělí.

Ve všech seznamech se dočtete o nutnosti pořídit si pro své očekávané miminko postýlku, dupačky, plenky a kočárek, ale dnešní doba nabízí rodičům spoustu šikovných vychytávek, které mohou společné soužití přeci jen ulehčit. Proč toho nevyužít, že? My jsme se rozhodli si své zkušenosti nenechávat pro sebe a o takový seznam tzv. must-haves věcí, o kterých se tolik nemluví, se s vámi podělit.

  1. Začněme hned z ostra. Ať už budete kojit, či nikoliv, rozhodně se o to budete minimálně pokoušet. Každá maminka dá jistě za pravdu, že začátky nejsou nejpříjemnějším zážitkem. Bradavky jsou minimálně velice citlivé, někdy je kojení i bolestivé a spouštěčem slz. Toho vás ušetří stříbrné kloboučky Silverette. Kloboučky pomáhají hojit díky svým antiseptickým vlastnostem a výsledky uvidíte opravdu po prvních hodinách. Doporučujeme používat preventivně již od prvních pokusů o přisátí, máme vyzkoušeno na vlastní bradavky.
  2. Zažili jste někdy situaci, kdy jste měli pocit, že víte něco, co by „všem“ ulehčilo život a chtěli to říct všem? Stejně to máme s bodýčkama, pyžamkama pro miminko, které mají všité rukavičky! Zabalte je již do porodnice, nebudete litovat. Ušetříte si tak neustálé hledání a nandávaní samostatných rukaviček, které jsou tradičně součástí každé výbavičky, které ale na ručičkách miminka vůbec nedrží. Najdete například v obchodech Marks and Spencer.
  3. Opravdu nezbytnou součástí výbavy pro miminko je péřová zavinovačka Baby Burrito. Hned po maminčině náručí zpříjemní miminku tu životní změnu, kterou narození bezpochyby je. Miminko se cítí v bezpečí, nespouští se mu nepříjemné úleky, které by jej mohly probudit. Navíc respektuje novorozenecká záda, která přirozeně kopírují tvar písmena C. Rozbalená zavinovačka poslouží jako vhodné hnízdečko, když miminko nespinká a při jízdě v kočárku bude miminko nejen v teple, ale utlumí nepříjemné otřesy z jízdy.
  4. Na bradavky samozřejmě můžete použít i lanolinovou mast, která ošetřuje a zklidňuje citlivé a popraskané bradavky. Budete-li mít výše zmíněné kloboučky, tak tuhle funkci masti asi nevyužijete, ale určitě jí namažte své suché rty, případně opruzeniny miminka, odřeniny, záděry, opary. Slibujeme, že nahradí i váš léty ověřený jelení lůj.
  5. Při nočním přebalování, krmení přijde vhod i malé světýlko/lampička, na jehož výběru si dejte záležet. Nemyslíme tím tentokrát jeho vzhled, ale barvu jeho osvětlení. Nesmí být ostré a mělo by být co nejblíže barvě ohně. Bílé osvětlení je přirozené pro den, mohlo by tedy vaše miminko (a vás!) vzbudit více, než je žádoucí. Pro více informací sledujte na instagramu Hynka Medříckého, českého světelného guru.
  6. Jestli budete miminku dávat či nedávat dudlík necháme na vás. Ale v případě že ano, neopomeňte při další návštěvě drogerie pořídit MAM Dudlík Night. Má hned tři kvality, které jistě oceníte. Snižuje nebezpečí křivého růstu zoubků a vadného skusu, má praktický sterilizační krabičku a především, svítí ve tmě!
  7. Říká se, že přibližně každé páté miminko postihne novorozenecké akné. Není nutné jej nijak léčit, ale kdyby vás pohled na zarudlý obličej vašeho dítěte, plný drobných pupínků přece jen trápil doporučujeme krém A-DERMA Exomega Control. Je určený na velmi suchou pokožku se sklonem k atopii již od narození. Umí opravdu zázraky.
  8. Plánujete-li, nebo pokud postupně dojdete k rozhodnutí společného spaní s miminkem, určitě oceníte zábrany na postel, které ochrání před nehodou. Na e-shopu Monkeymum.com naleznete i takové řešení, na které bude radost pohledět.
  9. Pro děti se slabým spánkem doporučujeme přenosné automatické „houpadlo“ na kočárek ROCKIT. Vezměte tak na procházku i knížku a kávu, jako společnost vám při posezení na lavičce v parku přijdou vhod.
  10. Pokud nebude vaše miminko vyloženě přirozený talent na dlouhý klidný spánek oceníte vše, co jeho spánek alespoň o chvilku prodlouží. K tomu poslouží tzv. šumítka, tedy generátory bílého šumu. Výběr necháme na vás. Doporučujeme však malou, přenosnou variantu, kterou využijete i při dlouhých procházkách v kočárku.
Zpět na blog

Napište komentář