Čekáme na miminko

Čekáme na miminko

Všechny nastávající maminky mají před sebou zhruba stejně dlouhou dobu. Devět měsíců, během nichž se z nepatrných buněk stane tak akorát velké miminko. Toto čekání se občas může zdát nekonečné. Proto vám přinášíme pár tipů, jak si ho zpříjemnit. 


  • PEČUJTE O SEBE
  • Chcete-li efektivně pečovat o ostatní, měla byste začít u sebe. U maminek to bohužel není vždy možné, proto dokud si vaše miminko hoví stále u vás v bříšku, využijte toho. Zpomalte a věnujte se sama sobě. Relaxujte ve vaně s knížkou nebo příjemnou hudbou. Hýčkejte svou pokožku výživnými krémy a oleji. Budete se cítit úplně božsky a vaše kůže vám poděkuje (navíc snížíte pravděpodobnost vzniku strií). Objednejte se na manikúru nebo pedikúru, vyzkoušet můžete i masáž. V tomto případě ale vždy hledejte těhotenské masáže nebo maséra předem informujte, že jste těhotná. Vyfikněte se a zajděte s kamarádkou na kafe. Vždyť máte posledních pár šancí vzít si tu trendy malou kabelku a boty na podpatku!

  • HÝBEJTE SE
  • Jak známo, sport prospívá tělu i duši. A ani v tomto období se ho vzdávat nemusíte, právě naopak! Pokud zůstanete fit, pomůže vám to připravit se na porod a mateřství mnohem lépe. Aktivity ovšem volte uvážlivě. Nevrhejte se do neznámých nebo fyzicky náročných sportů. Rozhodně se také vyhněte všemu, kde vám nebo dítěti hrozí nějaké nebezpečí. S tímto na mysli ale můžete dělat takřka cokoliv. Pokud máte pochybnosti, konzultujte je se svým lékařem.

  • POSILUJTE VZTAH S PARTNEREM
  • Za pár měsíců se vaše rodina rozroste, do té doby jste tu ale vy a váš partner. Mnoho z nich se během této doby cítí na vedlejší koleji, protože se vše soustředí na děťátko na cestě. Vězte, že po porodu přijde mnohem náročnější období, proto máte teď jedinečnou příležitost si dosytosti užít jeden druhého. Udělejte si na sebe čas, choďte na rande, do divadla nebo kina. Zajeďte si třeba i na baby moon - poslední dovolenou ve dvou

  • NEPŘEHÁNĚJTE TO S HNÍZDĚNÍM
  • Shánět výbavičku a připravovat dětský pokojíček je úžasné a nejspíš každá žena se na to těší. Nesmí se to ale zvrhnout a úplně vás to pohltit. Tak za prvé, nemusíte mít nachystané všechno. V době internetu a obchodních domů na každém rohu si můžete cokoliv pořídit až tehdy, kdy to opravdu potřebujete. A za druhé, víte kolik času vám zabere procházení diskuzí na mama blozích a hledání ideální postýlky/lahvičky/dudlíku atd.? Vždyť to byste si místo toho mohla dát třeba….šlofíka!

  • GENERÁLNÍ ÚKLID?
  • Je chvályhodné, že chcete mít doma čisto, že by se dalo jíst i z podlahy, ale pokud se do toho pustíte naplno, brzy vás to vyčerpá. Raději si určete hlavní priority a zbytek delegujte - partnerovi, rodinným příslušníkům, pomocnici do domácnosti….nebo se na to prostě vykašlete. Vašemu miminku bude vážně jedno, že nemáte uklizený sklep nebo vysáto za pračkou.

  • VYSPĚTE SE DO “ZÁSOBY”
  • Je obrovská škoda, že příroda nepřišla na to, jak si vytvořit zásobu spánku na dobu, kdy je ho málo. Dost by se to hodilo. Určitě jste už slyšela spoustu nevyžádaných rad o mateřství a vsadím se, že jedna z nejčastějších byla “Vyspi se, dokud můžeš”. Klišé ale pravda, bohužel. Jeden z největších nepřátel novopečených rodičů je totiž nedostatek spánku. A i když se bohužel do zásoby vyspat nedá, pokuste se opravdu maximálně odpočívat a regenerovat tak tělo i duši. 

    Během těhotenství toho od vás společnost naštěstí moc nevyžaduje. Tvoříte malého človíčka a ačkoliv to jde vlastně úplně mimo vás, i tak je to náročné období. Prožít ho v klidu  a pohodě je proto opravdu důležité. Doufáme, že vám v tom naše tipy pomohou.

     

    Zpět na blog

    Napište komentář